Γνωριμία με το αρχαίο πολεμικό λιμάνι της Αίγινας

Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, διοργανώνει κολυμβητική ξενάγηση στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο του πολεμικού λιμένα της Αίγινας το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Μπροστά από την σύγχρονη πόλη της Αίγινας, η οποία είναι χτισμένη επάνω στην αρχαία πόλη, τόσο στην ακτή όσο και κάτω από τη θάλασσα, υπάρχουν πολυπληθή κατάλοιπα των αρχαίων εμπορικών και πολεμικών λιμενικών εγκαταστάσεων: Ένας οχυρωμένος πολεμικός λιμένας με νεώσοικους για την φύλαξη των πλοίων, ένα εμπορικό λιμάνι, κυματοθραύστες και κωνικοί λιθοσωροί αποτελούν μέρος ενός περίτεχνου και πολλαπλών χρήσεων λιμενικού συμπλέγματος, που αποτελεί σήμερα κηρυγμένο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο. Η εκ νέου συστηματική έρευνα των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αίγινας πραγματοποιείται μέσα από ένα πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα συνεργασίας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Aix-Marseille, που ξεκίνησε το 2019.

Σάββατο 7/9/2019, Κολυμβητικές ξεναγήσεις στον κρυπτό λιμένα Αίγινας

Για τον πολεμικό λιμένα Αίγινας:
Ραντεβού στην είσοδο της περίφραξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αίγινας

11:00 πμ
13:00 μμ (Η ξενάγηση των 13:00 θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά)
15:00 μμ

Για τη συμμετοχή στις υποβρύχιες ξεναγήσεις είναι απαραίτητα: 1. μάσκα, 2. αναπνευστήρας, 3. Βατραχοπέδιλα ή παπούτσια θάλασσας