Τα Λιμάνια της Αίγινας

Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας

 

 

 

Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αίγινας και αποτελεί μία τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς. Είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα του Σαρωνικού. Μεγάλα δάση από πεύκα καταλήγουν στα πεντακάθαρα τρικουάζ νερά του όρμου της Αγίας Μαρίνας και δημιουργούν μία ακτογραμμή με υπέροχες πλαζ και φιλόξενους ορμίσκους. Η Αγία Μαρίνα εκτός από την σπάνια φυσική ομορφιά της, παρουσιάζει και σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς στην περιοχή ο επισκέπτης μπορεί να δει το Ναό της Αφαίας. Η Αγία Μαρίνα προσφέρεται για πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά.

 

Πέρδικα

Η Πέρδικα βρίσκεται στο νότιο σημείο της Αίγινας και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η γραφική της παραλία, η πεντακάθαρη θάλασσα με το νησί της Μονής απέναντι και τα σοκάκια της με τις μοκαμβίλιες και την παραδοσιακή φυσιογνωμία κερδίζουν και χαλαρώνουν αμέσως τον επισκέπτη. Το λιμάνι της Πέρδικας αποτελεί έναν συχνό προορισμό για μεγάλα ή μικρότερα σκάφη αναψυχής. Στις παραδοσιακές ταβέρνες θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι, ενώ στα cafe τις περιοχής το ποτό ή τον καφέ σας. Οι καλοκαιρινές διακοπές εδώ θα σας ενθουσιάσουν!

 

Σουβάλα

Η Σουβάλα βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Αίγινας και το λιμάνι της είναι το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι του νησιού. Η Σουβάλα είναι μία από τις πιο γνωστές περιοχές, με πολλές παραθεριστικές κατοικίες και φίλους που την επισκέπτονται για πολλά χρόνια, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά, την κάνει ιδανικό προορισμό για γρήγορες αποδράσεις. Στην περιοχή θα βρείτε ότι χρειάζεστε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές: πολύ όμορφες παραλίες, παραδοσιακές ταβέρνες και cafe - bar. Η ανταπόκριση από το λιμάνι του Πειραιά είναι πολύ συχνή το καλοκαίρι με τοπικό δρομολόγιο.